alea iacta 1

Małgorzata Anna Bobak Końcowa

 

 

myślałam że się spóźnisz
a przyszedłeś przed czasem 
 

stałeś przed kościołem
chciałam zażartować

czy masz obrączki w kieszeni płaszcza
a to mnie tam włożyłeś
jakbym była  znalezionym liściem 
 

kiedyś wywrócisz kieszenie na lewą stronę
i nie będziesz wiedział co zrobić

z kruszkami

 

 

 

 

 

 

 

 

Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Wiersz · 18 lutego 2018