Idąc błędnym szlakiem

Katowicki Pierrot

Strzeż się fałszywej drogi

nie zdążysz dojść do celu

czas nie zna litości 

złudzenia matką porażki

idąc nie szukaj owacji 

nie wszystkie słuszne i dla ciebie

fałszywe uściski wiodą do lasu

w łęgu rąk łatwo się zgubić

lepiej miej się na baczności 

 

więcej na: www.katowicki-pierrot.blogspot.com

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 6 głosów
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot
Wiersz · 20 lutego 2018
anonim