Literatura

Idąc błędnym szlakiem (wiersz)

Katowicki Pierrot

Strzeż się fałszywej drogi

nie zdążysz dojść do celu

czas nie zna litości 

złudzenia matką porażki

idąc nie szukaj owacji 

nie wszystkie słuszne i dla ciebie

fałszywe uściski wiodą do lasu

w łęgu rąk łatwo się zgubić

lepiej miej się na baczności 

 

więcej na: www.katowicki-pierrot.blogspot.com


niczego sobie 6 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 21 lutego 2018, 09:07
Emocjonalny, mocny, metaforyczny…
witka 21 lutego 2018, 15:47
Strzeż się owacji w czasie owulacji.
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot 27 lutego 2018, 22:02
Dzięki wszystkim za lekturę, komentarze i oceny pozdrawiam serdecznie!
przysłano: 20 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

Ostatni wielki sobowtór
Katowicki Pierrot
Ostatni nie zdążył
Katowicki Pierrot
Pozorny spacer
Katowicki Pierrot
Przebrany za siebie samego
Katowicki Pierrot
Błogie słuchanie nicości
Katowicki Pierrot
Lalka o imieniu Jagoda
Katowicki Pierrot
Zaginiona czapka z daszkiem
Katowicki Pierrot
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca