ciemna materia

Jacek JacoM Michalski

wysokie okno oddaje przestrzeń przez pancerne szkło

ptaki jak symbole bezmiaru zbyt blisko nieosiągalne

nie dostrzegą zza szyby naszej tęsknoty

szukamy nieskończoności zapadając się w siebie

gęstość krytyczna zabiera miejsce ducha

a brak wymiarów nie wznosi krzywizn

 

uciec od śladów stóp

od nieustannej obecności

wznieść się po łuku jakkolwiek

wykrzyczeć modlitwę pełnym szeptem

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 21 lutego 2018
anonim
  • Konrad Koper
    Ciekawy wiersz. A ciemna materia jest też fizyce= astronomii.

    · Zgłoś · 6 lat
  • Yaro
    toje dobre

    · Zgłoś · 6 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Ciemna materia, gęstość krytyczna i płasko, fizyka

    · Zgłoś · 6 lat