Literatura

o nim samym (wiersz)

Yaro

co będzie się doceniał
sobie słodził i unosił
wystarczy zaszczytów 

niespełnionych miłości

 

kwiat rósł słońcem ogrzany

świat ustanowił sąd 

świadek dopowie on taki sobie

pomógł nie zaszkodził 


polną drogą szedł 

przycupnął pod starą gruszą Adasia Parady

jadał ulęgałki 

 

niegdyś młody nietuzinkowej urody
jako starzec

radził toczył swary 


człowiek go
w ostatnią drogę poprowadził

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 23 lutego 2018, 09:22
Bardziej za tak !
przysłano: 22 lutego 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca