Fałszywość

Stanislav

Dzisiaj jakże często jest nieważne Szczerych uczuć okazanie

Jakże łatwo jest mieć o tym swe odmienne jednak zdanie

„Przecież zawsze wyrażam to co naprawdę czuję”

Iluż ludzi jest na świecie, których tak się okłamuje?

Nieświadomie nasze relacje z prawdy okradamy

Jakże rzadko ją dzisiaj od fałszu odróżniamy

Człowiek nawet nie wie jak bardzo sobie szkodzi 

Skąd więc jest w nas ta choroba, co fałszywość rodzi?

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Stanislav
Stanislav
Wiersz · 22 lutego 2018
anonim
  • Konrad Koper
    Nie błysnąłeś !!

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Mithril
    ...totalna arytmia
    - "rymy" przedszkolne
    - inwersje i
    - Patos = wtórna i naciągana, jak guma od majtek, "treść(?)"

    - duuuuuuuuuuuuuuuużo czytać, a "pisać" do..............................skarpety

    · Zgłoś · 6 lat temu