Dzisiaj jakże często jest nieważne Szczerych uczuć okazanie
Jakże łatwo jest mieć o tym swe odmienne jednak zdanie
„Przecież zawsze wyrażam to co naprawdę czuję”
Iluż ludzi jest na świecie, których tak się okłamuje?
Nieświadomie nasze relacje z prawdy okradamy
Jakże rzadko ją dzisiaj od fałszu odróżniamy
Człowiek nawet nie wie jak bardzo sobie szkodzi
Skąd więc jest w nas ta choroba, co fałszywość rodzi?
- "rymy" przedszkolne
- inwersje i
- Patos = wtórna i naciągana, jak guma od majtek, "treść(?)"
- duuuuuuuuuuuuuuuużo czytać, a "pisać" do..............................skarpety