Maszyną
kolorową
nicią szyję
jedne życie,
ale czyje ?
Igła kręci
się wkoło,
hałasuje.
Uważam
na swe palce.
Maszyną
kolorową
nicią szyję
jedne życie,
ale czyje ?
Używam
mocnej nici
i lekkiego
materiału.
Czeka sukces.
Maszyną
kolorową
nicią szyję
jedne życie,
ale czyje ?
Powstaje
ubiór, który
nosimy w
pogodę, czy
niepogodę.
Maszyną
kolorową
nicią szyję
jedne życie,
ale czyje ?
Dla klienta
wyszywam
słońce, tęczę
i polne kwiaty.
ostatnio urwał mi się guzik od spodni
wiadomo ważna rzecz
lecz gdy szpulkę nici do ręki wziąłem
to pojąłem iż to szycie będzie
wielką partaniną gdyż nić cienka słaba
:)Już bez liryzmu - miałem rację. Po kilku tygodniach guzik się urwał :(