Maszyna do szycia

Konrad Koper

Maszyną

kolorową

nicią szyję

jedne życie,

ale czyje ?

 

Igła kręci

się wkoło,

hałasuje.

Uważam

na swe palce.

 

Maszyną

kolorową

nicią szyję

jedne życie,

ale czyje ?

 

Używam

 mocnej nici

i lekkiego

materiału.

Czeka sukces.

 

 

 

Maszyną

kolorową

nicią szyję

jedne życie,

ale czyje ?

 

Powstaje

ubiór, który

nosimy w

pogodę, czy

niepogodę.

 

Maszyną

kolorową

nicią szyję

jedne życie,

ale czyje ?

 

Dla klienta

wyszywam

słońce, tęczę

i polne kwiaty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 23 lutego 2018
anonim
  • gaj
    Szczęściarz.
    ostatnio urwał mi się guzik od spodni
    wiadomo ważna rzecz
    lecz gdy szpulkę nici do ręki wziąłem
    to pojąłem iż to szycie będzie
    wielką partaniną gdyż nić cienka słaba

    :)Już bez liryzmu - miałem rację. Po kilku tygodniach guzik się urwał :(

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Jacek JacoM Michalski

    · Zgłoś · 6 lat temu