pół szanty o całej nocy

Grzesiek z nick-ąd

na twej szyi zagubić północ
to jak kompas z igły sosnowej
kurs poprawny znajdziemy jutro
dziś mi siebie ciszą opowiedz

w twojej piersi oddech huragan
na porwane żagle koszuli
jeszcze dzisiaj rozbij szampana
jutro życie się samo odczuli

twoje kształty wyspy bezludne
jak Piętaszek błądzę niezdarny
więc za tobą w ciemno dziś pójdę
jutro wrócisz do żywych
lub martwych

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 23 lutego 2018
anonim