krótki wiersz o przeczuwaniu

Grzesiek z nick-ąd

 

z tobą miewałem sny najpierwsze 
o zabarwieniu erotycznym
potem czytałem twoje wiersze
myśląc że to są do mnie listy

pisałaś wiele listów ponoć
i wysyłałaś bez adresu
i tak minęła pierwsza młodość
zbrojna w niepewność naszych przeczuć

a potem przyszła młodość druga
ty już zamężna ja na fali
mówiłaś że się musi udać
byśmy się tylko zakochali

lecz ja kochałem ciebie tamtą
ze stokrotkami w mojej ręce
i chociaż chyba było warto
wróciłem czytać smutne wiersze

teraz gdy przyszła młodość enta
przychodzą listy zza oddali
piszesz że nawet nie pamiętasz
czemuśmy siebie nie kochali

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 24 lutego 2018
anonim