Być, a być

Konrad Koper

Mogę być jak :

nitka czy sznur,

iskra czy płomień,

kropla czy morze,

nuta czy orkiestra…

 

Jako pisarz mogę stworzyć

 anegdoty lub poematy

i poruszać jednostki albo tłumy.

 

A moralnie mogę przypominać

upadłego czy świetlistego anioła.

 

Motto : być, a być.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 27 lutego 2018
anonim
  • Katowicki Pierrot
    Jest coś w twoim stylu co sprawia, że lubię czytać utwory od ciebie, ten wypadł błyskotliwie na finiszu, pozdrawiam

    · Zgłoś · 6 lat temu