Błogie słuchanie nicości

Katowicki Pierrot

Cisza jest muzą obłąkanych
trzask szkła burzy harmonię 
kaftan staje się klaustrofobiczny
wyblakła ściana brzydzi 
stalowe łóżko trzeszczy 
bandaże wiją się jak węże
blask jarzeniówki parzy 
przerwano chloroformowy sen
cisza jest w tarapatach.

 

 

więcej na: www.katowicki-pierrot.blogspot.com

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot
Wiersz · 27 lutego 2018
anonim
  • Robert noszczyk
    itd. ... można do nieskończoności...

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Katowicki Pierrot
    Dziękuję wszystkim za wizytę, oceny i komentarze, pozdrawiam serdecznie

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • gaj
    "Cisza jest muzą obłąkanych

    (gdy) trzask szkła burzy harmonię
    (a) kaftan staje się klaustrofobiczny wyblakła(y)
    ściana brzydzi stalowe łóżko
    trzeszczy(ą) bandaże wiją się jak węże
    (w) blask(u) jarzeniówki
    parzy przerwano(y) chloroformowy sen

    cisza jest w tarapatach."

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • nitjer
    Podobają mi się cztery ostatnie wersy, a szczególnie ostatni. Ogólnie niczego sobie tekst.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Konrad Koper
    Może o niczym, ale nie jestem obojętny. 3+

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Mithril
    "Cisza jest muzą obłąkanych
    trzask szkła burzy harmonię
    kaftan staje się klaustrofobiczny
    wyblakła ściana brzydzi
    stalowe łóżko trzeszczy
    bandaże wiją się jak węże
    blask jarzeniówki parzy
    przerwano chloroformowy sen
    cisza jest w tarapatach."

    ...wyliczanka o niczym

    · Zgłoś · 6 lat temu