Literatura

Błogie słuchanie nicości (wiersz)

Katowicki Pierrot

Cisza jest muzą obłąkanych
trzask szkła burzy harmonię 
kaftan staje się klaustrofobiczny
wyblakła ściana brzydzi 
stalowe łóżko trzeszczy 
bandaże wiją się jak węże
blask jarzeniówki parzy 
przerwano chloroformowy sen
cisza jest w tarapatach.

 

 

więcej na: www.katowicki-pierrot.blogspot.com


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 27 lutego 2018, 22:00
"Cisza jest muzą obłąkanych
trzask szkła burzy harmonię
kaftan staje się klaustrofobiczny
wyblakła ściana brzydzi
stalowe łóżko trzeszczy
bandaże wiją się jak węże
blask jarzeniówki parzy
przerwano chloroformowy sen
cisza jest w tarapatach."

...wyliczanka o niczym
Konrad Koper 27 lutego 2018, 22:10
Może o niczym, ale nie jestem obojętny. 3+
nitjer
nitjer 28 lutego 2018, 00:52
Podobają mi się cztery ostatnie wersy, a szczególnie ostatni. Ogólnie niczego sobie tekst.
gaj
gaj 28 lutego 2018, 20:09
"Cisza jest muzą obłąkanych

(gdy) trzask szkła burzy harmonię
(a) kaftan staje się klaustrofobiczny wyblakła(y)
ściana brzydzi stalowe łóżko
trzeszczy(ą) bandaże wiją się jak węże
(w) blask(u) jarzeniówki
parzy przerwano(y) chloroformowy sen

cisza jest w tarapatach."
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot 13 marca 2018, 21:36
Dziękuję wszystkim za wizytę, oceny i komentarze, pozdrawiam serdecznie
Robert noszczyk
Robert noszczyk 13 marca 2018, 21:51
itd. ... można do nieskończoności...
przysłano: 27 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

Ostatni wielki sobowtór
Katowicki Pierrot
Ostatni nie zdążył
Katowicki Pierrot
Pozorny spacer
Katowicki Pierrot
Przebrany za siebie samego
Katowicki Pierrot
Idąc błędnym szlakiem
Katowicki Pierrot
Lalka o imieniu Jagoda
Katowicki Pierrot
Zaginiona czapka z daszkiem
Katowicki Pierrot
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca