czuj się zamurowany

Małgorzata Anna Bobak Końcowa

drugie imię ma pan ładniejsze
pierwsze kojarzy się z Camelotem i rycerzami okrągłego stołu
na tyle silne aby mi się oprzeć 
jakby miało moc rozpędzonej armii

przyglądam się panu z wysokiej wieży rozpuszczam warkocze 
po których wspinają się biedne żuczki

wystarczy prztyknąć palcami żeby odpadły 
nie wydobywając z siebie jęku 
to po co smok

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Wiersz · 27 lutego 2018
anonim