Zmienić :

Konrad Koper

Nienawiść w miłość,

prostotę w zawiłość,

kłamstwo w prawdę,

brzydotę na urodę,

pochwałę w pogardę,

czyny szczytne w okrutne,

stare rzeczy w nowe,

skargi na porady sercowe

 

jest w stanie

magiczne słowo – nie.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 2 marca 2018
anonim