wilk wilkowi człowiekiem nie zostanie
bo język ma prosty i smak czuje jak czuje
zębami zaspokaja głód nie ego
człowiek dla człowieka wilkiem
gdy zwierzęce w nim tańczą odruchy
a szczenięta przygarnia z troską
nie bądźmy dla siebie ludźmi
sypią się srebrniki i prostują gwoździe
syte rzucaniem kamieni
ile trzeba szukać by zagubić
odpowiedzi na proste pytania
które każda wataha pokaże