najprościej

Jacek JacoM Michalski

wilk wilkowi człowiekiem nie zostanie

bo język ma prosty i smak czuje jak czuje

zębami zaspokaja głód nie ego

 

człowiek dla człowieka wilkiem

gdy zwierzęce w nim tańczą odruchy

a szczenięta przygarnia z troską

 

nie bądźmy dla siebie ludźmi

sypią się srebrniki i prostują gwoździe

syte rzucaniem kamieni

 

ile trzeba szukać by zagubić

odpowiedzi na proste pytania

które każda wataha pokaże

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 3 marca 2018
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Budujesz ze znanych klocków

    · Zgłoś · 6 lat temu