Deficyt głębokiej ostrości …
gdy odbijam od wysp uczynku
rozproszone światło załamane światło
zamilka przybliżenie dyskretnych dipoli
ja swobodny elektron
do cienia duszy dopełnionej cumują
prześwietlone obiekty rentgenem metafory
a gdzie tkwi cel opisu użyty niedoświetlony
na peryferiach została optyka geometrii
albo z równań Maxwella rozproszona poświata
w jej ciała głuchej próżni - ma antrakt
błyska wiersz
--