Yaro żołnierzem

Yaro

wezwany wyjdę z szeregu

kto będzie czytał wiersze 
piszę je sam dla siebie 


zostawię puste miejsce 
niezapisana strona

samo zdjęcie 


na kamieniu żołnierz 

z karabinem w plecaku serce 


pożegnam szeregi 
 żołnierskie żarcie 


inicjały wyryte na puszce po konserwie

 

(za tych co nie zdążyli wyryć)

Yaro
Yaro
Wiersz · 7 marca 2018
anonim