Sanctus picture

Małgorzata Anna Bobak Końcowa

słyszałam że tygrys
nie napada 
jeżeli nie poczuje zagrożenia
 
kiedy łypie szarymi ślepiami 
i uśmiecha się przez kły 
nadal jest groźny

 
gdyby dla niepoznaki 
chciał ze mną zatańczyć

 
pomyliłabym
wszystkie strony świata
 
wpatrując się w niego 
jak w święty obrazek

 

Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Wiersz · 7 marca 2018
anonim