Literatura

gdy już umrę (wiersz)

Yaro

doprawdy umrę

zamknę oczy błękitne 
wyciągnę nogi 


wcisną garnitur za ciasny 

 

księdza nie będzie 
jest zbyt drogi

pochówek będzie skromny 

 

przyjacielu złożysz kwiaty 


modlitwa dotrze do Pana Boga 
słowa ostatnie wypowiedzą 

 

nic nie zmaże win 
nie naprawię ich 
cieszę się że kiedyś zostawię to wszystko

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 8 marca 2018, 21:15
Ciekawe przesłanie.
przysłano: 8 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca