Literatura

wodospady (wiersz)

Yaro

pozwól myśli by spłynęła

z wielką siłą 
po skałach zapomnienia
zanurz się w wodach życia 
ugaś pragnienia
ulecz ducha
niechaj miejsca wypełni pustka

 

barwisz usta

by całowały je mężczyźni
bliscy twojemu sercu


słowa jak strzały uderzają z mocą
przeszywają klatkę pełną gołębi
obłoki zatapiasz w błękicie nieba
stąpasz po kałużach ciepłych od spojrzeń

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 8 marca 2018, 21:11
Wielowątkowy, ale spójny…
Konrad Koper 8 marca 2018, 21:16
Oceń moje.
przysłano: 8 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca