idź spać gdy sny budzą noc

Yaro

dzień powoli zamyka drzwi na klucz
układa się do snu brak mu szczęścia
przykrywa kocem nocnych marzeń
usypia tak na kilka chwil by zapomnieć

 

tylko my nie potrafimy usnąć
muzyka gra w tańcu uśpieni do świtu
kukuryku budzi nas wygania do domu
idziemy boso po łące zroszonej mgłą


po prostu ty

po prostu ja


w głowie ostatni utwór gra w myślach
uderzeniem powiek rozstaję się z tobą

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 9 marca 2018
anonim