Smerfy

Konrad Koper

Gargamel znów rzucił czar.

 

W wiosce Smerfów zapanowała zima.

Ważniakowi zamarzły okulary, dlatego zrzędzi.

Śpioch dostał dreszczy i jest nieswój

a Harmoniusz się gniewa bo przymarzła mu trąbka…

Smerfy śpiewają niesmerfową piosenkę.

 

Papa Smerf poznał czary Gargamela.

- Zachowanie jego rebiaty zmaga zimę.

Rzucił on silniejsze zaklęcie.

 

W wiosce Smerfów zapanowała wiosna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 13 marca 2018
anonim