Literatura

życie (wiersz)

Yaro

dyktujesz najlepsze wiersze 
adresujesz z przesłaniem 
byśmy dorośli 

 

wiem
czasem składasz w wersy dla siebie

 

życie męczysz czasem
życie bolisz na źle 
życie cieszysz dniem bez deszczu
napełniasz dzbany czystej wody

 

człowiek niszczy matkę Ziemię
niszczy dobro wydziera serce 
kto nie szanuje matki umiera 
śmiercią nieistnienia 


słowa zamieniasz w skały
skały zamieniasz w glebę 
by znów się narodzić

z ziaren nowym łanem

 

życie męczysz czasem
życie bolisz gdy źle

 

cieszy to że
wciąż dorastamy

 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 16 marca 2018, 10:15
Ładne przesłanie, nieźle podane…
przysłano: 15 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca