Literatura

serce (wiersz)

wjola

pusty dom otwarty na powiew wiatru
na słońca muśnięcia najjaśniejsze
jaskółka może ulepić przy oknie gniazdo
kot ciepły kąt wymościć na dłużej
przytulny urządzony na wszystkie westchnienia
zadumę zatroskaną łagodność
pomocne dłonie wyciąga swe ścieżki
kwietne dywany na strony powszednie
wszystkich pomieści pod niebieskim dachem
wstąp choćby na czas burzy lub aby odpocząć
napal w kominku strzelającym drewnem
i w sercu och sorry serce nie na miejscu
ucisz się skoro nie możesz bić mocno
albo bij swoim rytmem mimo niepogody
zapraszaj w drodze napotkane lustra
dom jest otwarty niech nie stoi pusty

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 19 marca 2018, 10:51
Długi i głęboki. Nie nudzi- zmusza do refleksji.
przysłano: 17 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca