Literatura

Wszystko co piękne ulotne (wiersz)

abc

Zachwyca mnie

odcisk klocka

drzeworytniczego

 

tych trzydzieści sześć

widoków na górę

Fudżi

 

(w różnych odsłonach

pór roku i aury)

 

Transatlantyk

w którym clou programu

to cała naprzód

ku przygodzie!

 

Zachwycają

jazzowe frazy

bebop z początku lat

czterdziestych

Parkera

 

New York New York

w wykonaniu

Sinatry

 

Liczne wernisaże

afterparty

wywiady w studiu telewizji

i znajomość

z gwiazdami filmu

boksu wagi ciężkiej

 

W równoległym świecie

byłem kimś

kto odniósł sukces

i był ceniony

 

nie jak tutaj

gdzie z wycieńczenia

umarłem

tuż przed wojną

światową

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca