Literatura

renesans (wiersz)

gaj


niektórzy potrafią grać inni grają tylko ciszę
postawili ją na piedestale czczą ją i hołubią
to też talent wydobywać puste dźwięki
milczące i bezdech słowa


nie rani przecież bezruch powietrza
w ciemności


niektórzy potrafią zaśpiewać na liściu
zieloną nutę w srebrnej oprawie
jak oni to robią że milczenie zasłuchane
wtopione w nic zaczyna im wtórować

 

 

niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Beata Igielska
Beata Igielska 21 marca 2018, 18:37
Rozpisałabym to wersyfikacyjnie w inny sposób, ale to bardzo indywidualna kwestia:) Pozdrawiam
gaj
gaj 11 sierpnia 2018, 08:02
Zawsze można inaczej rozłożyć akcenty :)


niektórzy potrafią grać inni
grają tylko ciszę postawili
ją na piedestale czczą
ją i hołubią

to też talent
wydobywać puste dźwięki
milczące i bezdech słowa
nie rani przecież bezruch
powietrza w ciemności

niektórzy potrafią zaśpiewać
na liściu zieloną nutę
w srebrnej oprawie

jak oni to robią
że milczenie zasłuchane
wtopione w nic zaczyna
im wtórować
przysłano: 19 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca