Moja magia

Konrad Koper

Obok kartki i pióra

postawiłem dwa podręczne lustra :

pierwsze zwyczajne,

 drugie krzywe z zaznaczoną rysą.

 

Gdy dostrzegę w którymś magiczny obraz,

wiersz zaczyna się sam pisać.

Gdy go wykończę,

zwierciadło staje się naraz zwykłe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 20 marca 2018
anonim