sto lat minęło
i ja maluczki korzystałem kiedyś
podszczypując tu i ówdzie
showmanów znanych i lubianych
na kolanie czy ścianie
twórczości oddany
brałem udział w chwilach wielkopomnych
jak zwierzchnik muz
w dzikim szale poezji
fatalny Apollo