sto lat minęło

Robert noszczyk

sto lat minęło

i ja maluczki korzystałem kiedyś

podszczypując tu i ówdzie

showmanów znanych i lubianych

 

na kolanie czy ścianie

twórczości oddany

brałem udział w chwilach wielkopomnych

jak zwierzchnik muz

w dzikim szale poezji

fatalny Apollo

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 20 marca 2018
anonim