Spróchniała deska

Nina Czarnota

 

był jak deska

on

- stary człowiek

którego zrodziła

odległa epoka

 

był spróchniały od środka

on

- stary człowiek

w którym kornik - czas

drążył kręte korytarze

w poszukiwaniu drogi powrotnej

do utraconej nadziei

Nina Czarnota
Nina Czarnota
Wiersz · 20 marca 2018
anonim