Literatura

lodowce (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

wzrok na grzbiecie ciąży jak kamień

a za plecami pusta przestrzeń

przeczucie nieuchronności

tak gęste jak wczorajsza krew

 

drzwi nie zapewnią azylu

dom z kurzu i pod stopami

bezpieczniejszy od murów

zima zatrzyma pustynię

 

zamarznięty piach jak

nowa granica wiary

otworzy albo zamknie

getta w przepaście równin


wyśmienity 4 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 22 marca 2018, 11:42
Mocne słowa !!
przysłano: 21 marca 2018 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca