był, dajmy na to, pan po czterdziestce
i była pani o wiele młodsza
i jak to bywa w prostej piosence
wpadli na siebie już w pierwszej zwrotce
więc pan łaskawy ciut po czterdziestce
kupił pierścionek tej dużo młodszej
po szybkim ślubie wziął ją na ręce
by mu coś dała już w trzeciej zwrotce
tu przemilczymy zwrotek czterdzieści
bo nie wypada przy wielkim poście
mówić zbyt głośno jak to się zmieścił
ten trochę starszy w tej dużo młodszej
chcecie to wierzcie albo nie wierzcie
na koniec wspólnie do puenty doszli
ona już dzisiaj jest po czterdziestce
a on od zawsze przy dużo młodszej