krótka piosenka o młodości

Grzesiek z nick-ąd

był, dajmy na to, pan po czterdziestce

i była pani o wiele młodsza

i jak to bywa w prostej piosence

wpadli na siebie już w pierwszej zwrotce


więc pan łaskawy ciut po czterdziestce

kupił pierścionek tej dużo młodszej

po szybkim ślubie wziął ją na ręce

by mu coś dała już w trzeciej zwrotce


tu przemilczymy zwrotek czterdzieści

bo nie wypada przy wielkim poście

mówić zbyt głośno jak to się zmieścił

ten trochę starszy w tej dużo młodszej

 

chcecie to wierzcie albo nie wierzcie

na koniec wspólnie do puenty doszli

ona już dzisiaj jest po czterdziestce

a on od zawsze przy dużo młodszej


 


 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 22 marca 2018
anonim