Literatura

natychanie (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

Ech, gdyby tak już wiosna była,
w akcie ostatnim- przy nadziei,
dana mi częściej niźli zima.
Czy bym się jeszcze zazielenił?

Czy bym się zakrokusić umiał
błękitem rozbieganych kropel,
kiedy jaskółka nie rozumie
czego chce jaskółkowy chłopiec?

Czy zostać jednym, tym jedynym,
co umie w oczach być miłością
lżejszą niż prośba oziminy?
Ech, gdybyś tak już przyszła wiosno...

 

 


wyśmienity 7 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Beata Igielska
Beata Igielska 23 marca 2018, 19:33
Świetne neologizmy! Gratuluję pomysłowości i wyobraźni:)
Konrad Koper 23 marca 2018, 21:29
Mi się podoba przesłanie.
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 24 marca 2018, 10:48
oj czekamy na wiosnę, czekamy wszyscy ....
przysłano: 23 marca 2018 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca