notka o karierze

Paweł Lewandowski

dlaczego nie ma warunków

kształtując wyjazdy w nieznane

przystanki powyklejane szmalem

a niewielu na posterunku

 

w swoim miejscu rodzinnym

ktoś krzyknie oni ustawieni

pogardą rozbestwieni

już tłum poszukuje winnych

 

zatracamy się myślą wsteczną

parkując wszędzie tam gdzie się da

uzasadniać siebie swoim nowym ja

lecz miłość jest tu materią konieczną

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 24 marca 2018
anonim