Już gdzieś o tym słyszałem

Paweł Lewandowski

twoich oczu nie spotkałem przypadkiem

zamknąłem na suwak serce ukradkiem

potrzeba stabilizacji w tysiącu jezior

a każdy krok jakby mijał miesiąc

 

trenowałaś w ubraniach z wody

kształtowała Cię pomimo bezosłody

powiedziałaś bardzo na ludziach można się zawieść

mimo lata akcenty w słowach formowała zamieć

 

pusty frazes strzał od pierwszego

na staromodnej serwetce i chęć wybrania jedynego

osobnika

z miłością podpisany kontrakt na współpracownika

 

Oceń ten tekst
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 25 marca 2018
anonim