Literatura

Już gdzieś o tym słyszałem (wiersz)

Paweł Lewandowski

twoich oczu nie spotkałem przypadkiem

zamknąłem na suwak serce ukradkiem

potrzeba stabilizacji w tysiącu jezior

a każdy krok jakby mijał miesiąc

 

trenowałaś w ubraniach z wody

kształtowała Cię pomimo bezosłody

powiedziałaś bardzo na ludziach można się zawieść

mimo lata akcenty w słowach formowała zamieć

 

pusty frazes strzał od pierwszego

na staromodnej serwetce i chęć wybrania jedynego

osobnika

z miłością podpisany kontrakt na współpracownika

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 marca 2018 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca