Dobro nie szuka ołtarzy,
zachwytów ani poklasku,
woli się cicho przydarzyć
jak morskie rysunki na piasku.
Wzajemne samo jest w sobie,
spokojem sumienia się budzi.
Zwyczajne jak zwykły jest człowiek,
kiedy wychodzi do ludzi
z ciepłem spod żeber wyjętym.
Gdy losy wkoło się dzieją
dobro jest szczęściem, nic więcej.
Być może jest jeszcze nadzieją.
Być może jest jeszcze nadzieją."
...no jakby nieścisłość, bo wcześniej jest "PEWNIK", A TU NAGLE... "nadzieja"?
pisać nie muszę, że jako rymowny wiedziesz swojego rodzaju prym na portalu, a może we sieci, acz wiem, że i w realu ciebie cenią
- ostatnio to jakby się wór rozpruł i siejesz tekstami prawie codziennie - pojęcia nie mam, czy to nowe, się świeże znaczy, czy odgrzewane, ale...
zresztą nie ważne