Literatura

prostych słów sens (wiersz)

Yaro

życie pisane palcem na wodzie 
obudzić się nie potrafię
dniem idąc zaćpany snem 
wiele omija mnie 
skrywają prawdy sens

 

nie mam sił by biec
nic nie umiem sobie udowodnić 
niech żyje świat reklamówek
spakujcie mnie w worek 
do rzeki gdzie jej bieg zapomnieć 
zrodzić nowy świt

 

w nieprawdzie snuć myśli zgniłych lat 
Chrystus dał przykazanie miłości 
kilka zwykłych prawd bez pretensji 
robimy widły z igły

mistyfikacja błazenada
hierarchia i władza

 

życie proste miłe kocham je 
mam dość wyzysku pędzenia wprzód
pragnę kochać bez zazdrości 
nie chcę kraść zabijać
dobrze mieć szczere intencje 

 

wiatr zamiata liście wiosenny czas 
pragnę odrodzić się wiosną
nie umrzeć tego lata zakwitnę w prawdzie
by świadectwo dać nawrócić kilka dusz
odpocząć pod drzewem 

 

prostych słów sens

na pamiątkę ostatnich dni 
wino i chleb podzielmy się 
zwykły posiłek ma sens 
wypełniony miłością  prawdziwym słowem

 

Jezus Chrystus Nasz Pan
w sercu Go warto skryć jak skarb

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 26 marca 2018, 15:32
Trochę z kwiatka na kwiatek, ale…
Yaro
Yaro 27 marca 2018, 20:03
szkoda gadać i pisać
przysłano: 26 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca