Literatura

Ołówki (wiersz)

Konrad Koper

Ołówki mogą oddać różne odcienie szarości.

Twardsze i miększe kreślą przeróżne linie,

oddzielające pola na kartce.

Służy im korektorka.

 

Niestety każda wymazana „kropka”,

zostawia skazę w życiu.

 

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 27 marca 2018, 11:44
"Służy im kolektorka."- no, rewelacja:)
Kolektorka to np.właścicielka kolektury; kobieta sprzedająca losy loteryjne, kobieta zbierająca opłaty.
Jak Ty możesz pisać wiersze, kiedy znaczenie słów Tobie obce.
Konrad Koper 28 marca 2018, 11:24
Dziękuje !! To tylko literówka…
Konrad Koper 28 marca 2018, 11:24
Dziękuję !! To tylko literówka…
A Raskolnikowski 31 marca 2018, 10:23
korektorka

Pozdrawiam
przysłano: 26 marca 2018 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca