Ołówki

Konrad Koper

Ołówki mogą oddać różne odcienie szarości.

Twardsze i miększe kreślą przeróżne linie,

oddzielające pola na kartce.

Służy im korektorka.

 

Niestety każda wymazana „kropka”,

zostawia skazę w życiu.

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 26 marca 2018
anonim
  • A Raskolnikowski
    korektorka

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Konrad Koper
    Dziękuję !! To tylko literówka…

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Konrad Koper
    Dziękuje !! To tylko literówka…

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Ir
    "Służy im kolektorka."- no, rewelacja:)
    Kolektorka to np.właścicielka kolektury; kobieta sprzedająca losy loteryjne, kobieta zbierająca opłaty.
    Jak Ty możesz pisać wiersze, kiedy znaczenie słów Tobie obce.

    · Zgłoś · 6 lat temu