karczma pod rózgą czyli komu spadły dzwony

Grzesiek z nick-ąd

 

Co wy z tą weną wymyślacie?

Że niby ważna ? Że konieczna?!
Ten by ją chciał mieć na etacie,
tamta by chciała się z nią przespać,

bo miała temu miłość wyznać,
gdy ten ją wierszem zapamięta...
Aż się wyrywa z łba siwizna
i zadziwiona spada szczęka:

co wy się z weną tak pieścicie?
Że niby ważna? Że konieczna?
Lepiej napiszcie dobre życie,
bo to prawdziwa jest poezja...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 28 marca 2018
anonim