M***
mam męża obcego krajowca
kto mówi polski
bardzo ładny
a pisze
jeszcze ładniejszy.
właśnie wczoraj napisał mi wiersz
w wierszu są słowa
o miłości:
Tu jest mój serce. Proszę wejść.
A ja mu odpowiadam:
Bardzo dziękuję.
i chociaż padać od rano
uśmiechamy się
bardzo bardzo ładniejszy
Ann Arbor
Wiersz Katarzyny Zechenter, "Mój mąż obcy krajowiec" ukazał się w Zeszytach Literackich (Warszawa-Paryż) w numerze 49.