Literatura

Pozorny spacer (wiersz)

Katowicki Pierrot

Spokojnie przemierza ulicę
nie zważając na otoczenie
myśląc w czerwieni o rozkoszy
uliczne latanie prowadzą do celu
parkowe drzewa sojusznikami
księżyc jedynym świadkiem
polowanie już się rozpoczęło
dźwięk roztrzaskanej czaszki
ostatni wyraz twarzy ofiary
dzięki jej śmierci znów poczuł, że żyje
to mogło skończyć się inaczej

 

więcej na: www.katowicki-pierrot.blogspot.com

 


niczego sobie+ 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 30 marca 2018, 17:17
Emocjonalny, mądry, wywarzony…
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot 19 czerwca 2018, 21:04
Dzięki za wyrazy uznania i pozdrawiam serdecznie
Robert noszczyk
Robert noszczyk 1 sierpnia 2018, 07:25
dla mnie zwyczajny...wierszowane streszczenie jakiegoś kryminału
przysłano: 30 marca 2018 (historia)

Inne teksty autora

Ostatni wielki sobowtór
Katowicki Pierrot
Ostatni nie zdążył
Katowicki Pierrot
Przebrany za siebie samego
Katowicki Pierrot
Błogie słuchanie nicości
Katowicki Pierrot
Idąc błędnym szlakiem
Katowicki Pierrot
Lalka o imieniu Jagoda
Katowicki Pierrot
Zaginiona czapka z daszkiem
Katowicki Pierrot
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca