ciebież niewielkiej niepustki
w moim głębokim cieniu
poszukiwać mogłem
niewdzięczność dzwięcznej części życia
oddala mnie od chęci poszukiwania cząstki
twojego wydychanego życia
niech się pozmienia bezmierność czekania
w śladem idącą za tobą miłość
w przestrzenność twojej mądrości
tu śnijmy cząstkami natury
my nie my jakieś dzieci
się stańmy korzeniami żyć nowych