ex nihilo nihil fit

Jacek JacoM Michalski

my w nas jak nikt

światło w lustrze lustra

 

wewnątrz latarni morskiej

płonące ręce i przestrzenie

krople układane na szkle

 

błyski prześwietlają skórę

w mozaikę rwących żył

czy jesteś mną czy jesteś

wszystko się zakrzywia

jak prostota bajek

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 5 kwietnia 2018
anonim