Literatura

Ogród (wiersz)

Konrad Koper

W ogrodzie rosną :

fasola sięgająca nieba,

marchewka, rzepa,

 niezapominajka, koniczyna.

Jest też dmuchawiec.

 

Jabłoń  i winogrono wzrastają obok zaczarowanego żywopłotu.

 

W środku ogrodu jest staw,

w którym wykąpali ogrodnika.

 

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Beta
Beta 6 kwietnia 2018, 20:47
warzywa i owoce z gumofilcami ogrodnika w stawie
Yaro
Yaro 7 kwietnia 2018, 09:55
jesteś ogrodnikiem ?
przysłano: 6 kwietnia 2018 (historia)

Inne teksty autora

Tajemnice
Konrad Koper
Kosmiczny
Konrad Koper
Zegary
Konrad Koper
Osobliwy dialog
Konrad Koper
Na głowie
Konrad Koper
Przybysze
Konrad Koper
Apokalipsa
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca